marți, 22 septembrie 2009

Marile jocuri de culise si orgoliile nemasurate ale unui candidat la presedentia USR
Ieri au fost alegeri la sectia de poezie din cadrul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti - ASB la care a fost prezent si presedintele USR, Nicolae Manolescu.

Scria Grig pe blog:

"...pe fruntea lui Dan Mircea Cipariu au curs râuri de transpiraţie. Nu se aştepta ca Gelu Vlaşin să vină cu un program pe care să-l recite din ce în ce mai tare. Un program simplu mergând pe reţeta antireclamei, adică pe ce nu s-a făcut în mandatul care a trecut (na, că ri(t)mează!). E adevărat că, la un moment, dat programul lui Vlaşin semăna cu un atac la autor (…băiatul nostru se lupta deja cu cărţile lui Cipariu) da’ chestia asta a prins şi oamenii l-au votat. Aşa că, am pierdut vreo 3 ore, la cele 3 tururi de scrutin, cu balotaje şi balonaje (unii s-au cam călcat pe pneuri), după cum urmează: prima oară a fost 46 pentru Vlaşin la 44 pentru Cipariu, restul până la 110 voturi fiind anulate. A doua oară a fost 51 la 51 (observaţi că votanţii se plictiseau şi, pe rând, o tăiau) iar a treia oară a fost 52 pentru Cipi (nu cred că se supără că-l alint) şi 48 pentru Gelu Vlaşin. Cipi a câştigat, încă un mandat (…e despre secţie de Poezie, tre’ să rimeze din când în când). Eu am fost în comisia de numărare a voturilor şi pot să garantez că alegerile au fost corecte, dar… au fost şi aberaţii. Mincu a făcut mişto de Ofelia Prodan şi a propus-o pentru şefia secţiei, gagica a intrat în joc şi a avut vreo…3 voturi. Mulţi n-au înţeles cum trebuie să voteze (printr-o liniuţă care-l taie pe candidatul nedorit, sau prin încercuirea numelui celui dorit) cu toate că Horia Gârbea le-a explicat de cel puţin 10 ori, etc."

S-au ales reprezentanţii în Consiliul Naţional al Uniunii Scriitorilor din Romania - USR, după cum urmează (in ordinea numarului de voturi obtinute):

1.Varujan Vosganian
2.Nicolae Prelipceanu
3.Gelu Vlaşin
4.Liviu Ioan Stoiciu
5.Ghe. Istrate


Şi Comitetul de conducere al sectie Poezie de la ASB

1.Nicolae Prelipceanu
2.Cornelia Savu
3.Trăian T. Coşovei
4.Denisa Comănescu
5.Mariana Filimon
6.Aura Christi
7.Bogdan O. Popescu
8.Gelu Vlaşin
9.Grigore Şoitu


---------------------------------------------------------------------

Am vazut la un moment dat ca articolul de pe blogul respectiv a fost modificat la "sugestia" lui Dan Mircea Cipariu - care vad ca nu suporta nici un fel de joc democratic. Inseamna ca a fost modificat si procesul verbal de sedinta desi toata lumea aflata in sala inclusiv cei din comisia de votare au auzit cand s-a dat citire rezultatelor primului tur. Adica 46 voturi Vlasin - 44 Cipariu ! Plus ca la al 2-lea tur s-a incercat anularea unor voturi valabile dar la interventia a 2 dintre membrii comisiei de votare (care au sesizat acest lucru) s-a revenit asupra deciziei. Totusi nu inteleg de unde incrancenarea si orgoliul furibund a lui Cipariu care isi doreste inclusiv presedentia USR !!!. Ma intreb cu stupoare cum poate Cipariu sa emita pretentii pentru presedentia USR cand i-a lipsit foarte putin ca sa piarda presedentia unei sectii din cadrul unei filiale a USR ? Cum ar putea avea incredere cineva intr-o persoana care da semene vadite de incrancenare in obtinerea puterii dar care in acelasi timp nu are curajul asumarii ?

5 comentarii:

 1. Brava, dom Vlasin. Inca putin. Si-uite asa. Daca iese cu bataie, sa ne chemi. Tot asa.

  RăspundețiȘtergere
 2. Salutare.Am si eu un site de Bancuri glume si culmi, si anume http://culmi.blogspot.com si daca vrei sa faci un link exchange cu mine te rog sa vizitezi http://culmi.blogspot.com/2009/07/schimb-de-link-uri.html sau sa imi dai un add pe mess la id rfi_scan .Mersi frumos.O zi buna

  RăspundețiȘtergere
 3. Mulţumesc pentru urmărire.
  O noapte liniştită să ai!

  RăspundețiȘtergere
 4. Gelu Vlasin, e doar o bătălie;)
  mi-au fost de-ajuns câteva texte de-ale dumitale, să-mi dau seama ce ai de spus întru promovarea culturii.
  Referitor la "Manifestul deprimist", şoseaua "constructorilor" nu ne va îngusta poteca...şi-atunci brazii, brazii nu rămân la noi, maestre?

  RăspundețiȘtergere
 5. boris marian mehr8:56 a.m.

  SINCER, SUCCES, TE CONSIDER UN OM DE VIITOR, CA Talent si responsabilitate

  RăspundețiȘtergere