vineri, 26 martie 2010

Concursul de literatură (secţiunea proză) şi-a desemnat câştigătorii

Ringul de Vorbe #02 a început cu o scurtă întârziere, de o jumătate de oră, cu lecturile și concursul de proză organizat de Rețeaua Literară. Prezentați pe rând de Gelu Vlașin, cei șapte concurenți și-au citit timid fragmentele în fața unei săli arhipline și au fost notați atât de public, cât și de Alexandru Matei, reprezentantul juriului. câștigătoarea desemnată de ambele tabere a fost într-un final Roxana Sonea, pe care o felicităm și vă recomandăm s-o citiți.


Roxana Sonea

Clasamentul final pentru concursul din Reţeaua literara (secţiunea proză) a fost urmatorul:

Clasament juriu:

1. Roxana Sonea - (Tg. Mures), 23 ani, studenta, Facultatea de
Medicina si Farmacie Tg. Mures
2. Emilian Tânăru - (Brasov), 26 ani, freelancer Brasov
3. Veronica Plăcintescu - (Bacau), 24 ani, redactor revista Teatrul Azi Bucuresti

Clasament public:

1. Roxana Sonea - (Tg. Mures), 23 ani, studenta, Facultatea de
Medicina si Farmacie Tg. Mures
2. Veronica Plăcintescu - (Bacau), 24 ani, redactor revista Teatrul Azi Bucuresti
3. Bogdan Coşa - (Codlea - Brasov), 21 de ani, student, Facultatea de Litere Brasov

Toţi finaliştii concursului de literatură ( 7 la poezie şi 7 la proză) vor primi invitaţii de participare la Tabăra de creaţie de la Telciu (Bistriţa-Năsăud) la Pensiunea Vlaşinilor în luna august 2010 (o săptămână de sesiuni de creative writing şi workshop-uri pe teme literare). Toţi finaliştii vor beneficia de lobby atât din partea Reţelei literare cât şi din partea siteurilor partenere în vederea publicării unei antologii dar şi pentru publicarea volumelor personale. Câştigatorii desemnaţi de public atât la secţinea poezie cât şi la proza au fost recompensaţi fiecare cu suma de 100 Ron.


După această primă parte a serii, a trebuit să improvizăm și să facem mai mult loc, să aducem scaune șamd, pentru că deja se stătea în picioare, pe jos, sau, într-un caz fericit, două persoane pe un loc. Nu ne gândeam că într-o seară de miercuri publicul va fi atât de numeros și, mai mult, se va tot mări odată cu trecerea timpului. Aș vrea să le mulțumim tuturor pentru prezență, dincolo de confortul scăzut de care au avut parte unele persoane.Puțină muzică, atmosferă destinsă și Felix Nicolau își face apariția pentru a prezenta cei trei concurenți din ring: Cosmin Dragomir, Sorin DespoT și Livia Ștefan. Cei trei au trebuit să treacă prin diverse probe ce au necesitat creativitate, improvizație, spontaneitate și chiar un minim de talent actoricesc: Slam, proba de germană, interviul cu publicul (unde s-au pus destule întrebări stânjenitoare, spre deliciul multora), improvizație pe text și altele.


Cosmin Dragomir si Felix Nicolau


Lupta a fost strânsă, totul s-a decis la ultima probă, iar câștigătorul din ring a fost desemnat, după cum mulți s-au așteptat, Cosmin Dragomir, la o distanță de 4 puncte de Sorin DespoT.

1) 374 puncte – Cosmin Dragomir
2) 370 puncte – Sorin DespoT
3) 351 puncte – Livia Ștefan



probele au fost întrerupte de scurte momente în care au fost oferite cărți publicului de către partenerii noștri, de la BuyBooks.ro (magazin de cărți online).


astfel cinci cititori se vor bucura de lectura romanelor: Zăpada (Orhan Pamuk), Trainspotting (Irvine Welsh), Ardoare(Lily Prior), Viața unui prost (Ryunosuke Akutagawa), Magicianul (John Fowles).


Evenimentul s-a terminat pe la 11 seara, iar din feedback-ul pe care l-am primit am înțeles că a ieșit o ediție mult mai bună. N-am întâlnit persoane dezamăgite, iar asta înseamnă că ne-am atins scopul. Ba mai mult, echipa Ringului de Vorbe s-a ales și cu un nou membru, este vorba de Gilda Comârzan, care va fi fotografa noastră. Așa că fiți pe fază, pentru că începând de acum, pe lângă clipurile obișnuite, vom posta și o grămadă de fotografii. Avem deja de făcut o selecție din câteva sute. Vineri anunțăm cine vine la Ringul de Vorbe #3, miercuri, pe 31 martie. Se zvonește că unul dintre concurenți ar fi Răzvan Țupa. Oare?

* mai multe fotografii de la eveniment puteţi vizualiza aici


Un comentariu: