sâmbătă, 17 iulie 2010

stoian g. bogdan (sgb) - experiment literar (2)

6 comentarii:

  1. Daniel Negut9:22 p.m.

    Mi se pare mie sau la "experimentele" literare au acces ACEEASI oameni? Mereu...

    RăspundețiȘtergere
  2. Daniel Negut9:22 p.m.

    "Aceiasi" - graba!

    RăspundețiȘtergere
  3. tare... am râs de parca aş fi fost şi eu acolo :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Bineinteles ca la experimente , de orice fel, au acces DOAR cei care sunt nascuti si educati cu nevoia, dorinta si convingerea ca experimentul este calea de a mentine umanitatea verticala si pe val.
    Altfel ne papau dinozaurii de mii de ani.
    O parte dintre ei, dinozaurii, desi acu le zice diferit (dar tooot pe cale de disparitie !?!), incearca sa opreasca orice fel de experiment chiar si astazi si chiar pe unul dintre cele mai viabile si recente experimente cum ar fi netul.

    Revenind la obiect, adica la "omul decor stoian g. bogdan", pe langa faptul ca e decorativ, ceea ce da bine la filmare si la doamnele care chicotesc, pe langa faptul ca e impertinent (ceea ce va atentionez ca, in sensul bun, e prima conditie ca un experiment sa aibe sanse de a fi ...repetabil, adica reusit !), trecand cu vederea ca exploateaza inteligent atmosfera (ceea ce creaza frustratilor oarece reactii negative :-)), am sentimentul, desigur experimental deocamdata, ca are si talent (foutuy !) si un simtz al improvizatiei (inteligenta speculativa, mimica, subliminari prietenoase dar acerbe...) care cred ca trebuie sa fie incurajata in aceasta lume atat de terna si conformista, plina de bigotism, conservatorism, decadentza de magazin universal consumist si atata tristetze.

    Buninteles ca o sa-i treaca dar eu sper si-i urez sa reziste atat cat sa-si ajute generatia sa mai faca un pas inaintea noastra, macar.

    Cele bune !
    Andi-Bacii

    ps. Celor care-l critica pe numitu' sgb :
    - 1. Va asigur ca, daca reuseste, dupa ce o sa-i treaca, o sa apucati sa-l sfashiatzi fara indoiala ;
    - 2. Daca n-o sa reuseasca o sa puteti continua sa-l sfashiati fara grija ;
    - 3. Pe tot parcursul, se auto-sfashie dintr-o sensibilitate si-o anume moralitate nascuta, de artist, de care nu poate scapa si nici nu si-o doreste, idealistu' naibii de masochist...
    Asa ca puteti fi linistiti !

    RăspundețiȘtergere
  5. Ca un argument a ce am sustinut mai sus am sa adaug acest citat :

    "Pe drumul lung de la peşte, pasăre şi maimuţă până la animalul belicos al timpurilor noastre, pe drumul acesta lung, la capătul căruia sperăm să devenim oameni şi zei, nu cei “normali” ne-au împins înainte, din treaptă în treaptă. Dimpotrivă, normalii au fost întotdeauna conservatori, preferând zonele sănătăţii şi ale lucrului verificat. Unei şopârle normale nu i-ar fi trecut nicicând prin minte să încerce să zboare. O maimuţă normală nu s-ar fi gândit nicicând să-şi părăsească adăpostul din copaci şi să meargă în două picioare pe pământ. Cel care a încercat mai întâi acest lucru a fost fantastul, visătorul, individualistul, poetul şi inovatorul din rândul maimuţelor normale. Normalii sunt, după părerea mea, meniţi să păstreze forma existentă, un mod de viaţă, o rasă, o specie, s-o protejeze şi s-o întărească pentru a se asigura pe ei înşişi. Fantaştii, în schimb, nu se dau înapoi să facă salturi, să viseze negânditul, pentru ca, cine ştie, într-o bună zi, peştele să devină animal de uscat, iar maimuţa – om."

    (Hermann Hesse – Jocul cu mărgele de sticlă)

    RăspundețiȘtergere
  6. drqagalas experimentul
    pacat de el ca se va face mare

    RăspundețiȘtergere