luni, 16 august 2010

Întâlnirile de la Telciu - prima ediţie





Reţeaua literară
anunţă deschiderea Întâlnirilor de la Telciu – prima ediţie, un eveniment cultural ambiţios care îşi propune un altfel de abordare a literaturii contemporane. Evenimentul, rezultatul unui parteneriat dintre
Reţeaua Literară, Asociaţia Hispano - Română Dialog European, Biblioteca Judeţeană Bistriţa - Năsăud, Primăria Telciu, Uniunea Artiştilor Plastici - Bistriţa şi Galeriile de artă ARCADE 24 Bistriţa, se desfăşoară în perioada 14-20 august la Telciu şi Bistriţa.

Obiectivele
Întâlnirilor de la Telciu sunt: organizarea unor seminarii şi antrenamente creative, promovarea tinerilor scriitori, promovarea imaginii localităţii Telciu, crearea şi facilitarea unor posibile parteneriate culturale în străinătate, realizarea unor schimburi interculturale între delegaţii ale scriitorilor români şi delegaţii ale organizaţiilor similare din străinătate, crearea, la Telciu, a unui punct de referinţă naţională la nivel cultural, înfiinţarea la Telciu a unui Centru Cultural Naţional care să promoveze valorile autentice ale culturii române, realizarea unei antologii de literatură cu participanţii la Întâlnirile de la Telciu.

Activităţile primei ediţii a Întâlnirilor de la Telciu – proiect iniţiat de Reţeaua literară, se vor derula pe parcursul a 6 zile şi vor fi dintre cele mai diverse: workshop-uri, sesiuni de creative writing, sesiuni de comunicare şi PR, dezbateri, lecturi publice (Telciu, Bistriţa), poetry performance, happening.
Atelierele, susţinute de importanţi tineri scriitori, artişti, critici literari, critici de artă, promotori culturali, invitaţi ai Reţelei literare – vor fi deschise celor 16 participanţi, finalişti sau câştigători ai unor Concursuri Naţionale de Literatură



Se iniţiază în acest fel un program paideic complex deschis publicului interesat, care propune noi moduri de înţelegere a faptului şi funcţiei culturale, o nouă viziune asupra literaturii şi artei.


Reţeaua literară doreşte şi se asigură că acest tip de evenimente vor căpăta continuitate şi consistenţă. Este necesar ca Reţeaua literară să ofere publicului interesat şi un alt mod de abordare a actului cultural prin întâlniri interactive cu scriitori, personalităţi culturale, într-un cadru relaxat, de creaţie şi de socializare, care să-şi pună cu adevărat amprenta asupra dezvoltării profesionale şi personale a participanţilor.


În acest sens, miercuri 18 august - ora 18, Galeria Arcade 24 din Bistriţa găzduieşte o seară de lectură publică de poezie şi proză, discuţii, proiecţii de film.


La evenimentele de la Telciu şi Bistriţa participă: Alexandru Matei, Andrei Ruse, Gelu Vlaşin, Răzvan Țupa, Sorin Despot, Stoian G. Bogdan (sgb), Clara Mitola (Italia), Bogdan Coşa, Irina Roxana Georgescu, Elena Gabriela Lazăra, Veronica Plăcintescu, Maria Patricia Birtocean, Raluca Blezniuc, Cristina Maria Vlaşin, Silvia Grădinaru şi Iulia Stoian.



* Pentru informaţii suplimentare vă rugăm contactaţi Reţeaua literară, persoană de contact: Gelu Vlaşin, Project Manager – tel. 0766 838089, vlasin_gelu@yahoo.es

7 comentarii:

  1. Anonim9:56 p.m.

    slava domnului ca am gasit blogul asta. poate daca scriu aici o sa ma asculte cineva. deci, mi-am facut cont pe reteaua literara dar mi s-a parut un loc fara rost. mi-am uitat atat nickname-ul cat si parola si nu pot sterge contul. dar primesc la mailuri cu duiumul. va rog eu incetati. va rog. am trimis o gramada de mail-uri dar tot nu ma asculta nimeni. va rog, nu mai vreau mailuri inutile!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim5:14 p.m.

    pipo...daca esti tampita, ce sa-ti fac :)) oricine poate sa-si stearga contul din retea daca doreste ! dar pentru asta mai trebuie sa aibe si creier nu numai carcasa :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim2:51 p.m.

    ha ha. cum sterg contul daca mi-am uitat parola si nickname-ul?
    si anonim, te rog, cat timp nu te-am jignit, nu o fa nici tu. ok?

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim2:37 p.m.

    deci... nu primesc nici un rasp? hai, anonim destept si a toate stiitor, cum sterg contul daca nu mai imi amintesc nici parola nici nickname-ul?
    imparatseste din cunostiintele tale extraordinare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim9:21 p.m.

    ce treaba am eu daca esti atat de tembela incat sa-ti uiti contul si parola ? e ca si sum ti-ai face un cont la banca si pe urma n-ai mai sti ce se intampla cu tine :)) sfatul meu e sa-ti cumperi niste energizante...ceva cu fosfor...ca sa-ti mentina memoria activa :))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim1:26 p.m.

    l-am uitat deoarece nu am mai intrat de mult pe cont. am crezut ca o sa fie ceva interesant in comunitatea asta. si in fine, am zis ca ok, daca l-am uitat l-am uitat. dar curg mail-urile despre tot felul de inutilitati si aiureli si deja incep sa ma satur.

    RăspundețiȘtergere
  7. m-am uitat si eu putin pe reteaua literara... e o comunitate pt oameni destepti :) pe bune, tu n-ai ce cauta acolo :)))

    RăspundețiȘtergere