miercuri, 2 martie 2011

Gala Premiilor din Reteaua literara are loc la BookLand !

 

BookLand a incheiat un parteneriat cu Reteaua literara si Romania din Diaspora. Astfel, in cadrul targului, vizitatorii vor putea participa la festivitatile de premiere pentru Concursul de Literatura si pentru Cartea anului 2010.

, initiatorul acestor proiecte considera ca BookLand este „o idee foarte buna daca nu chiar exceptionala. Spun acest lucru doar gandindu-ma la faptul ca orice initiativa de asemenea anvergura, mai ales intr-o situatie de criza economica, sociala, morala mi se pare nu numai laudabila ci si necesara. Faptul ca aceasta manifestare isi propuna sa foloseasca un spatiu neconventional este salutar si vine cumva intr-un echilibru firesc fata de ceea ce se intampla in occident. Ma gandesc doar la faptul ca cel mai mare targ de carte din Madrid se desfasoara pe aleea principala a unui parc (parcul Retiro) – poate n-ar fi rau gandidt in perspectiva organizarea si la noi in Cismigiu sau Herastrau a unui targ similar.”

Poetul continua: “Incurajarea si sustinerea unui asemenea eveniment mi se pare de datoria oricarui om de cultura care doreste sa cotribuie la dezvoltarea si promovarea lecturii, a literaturii si a cartilor in general. Chiar daca exista inca doua targuri de carte de anvergura nu vad in ce masura ar trebui blamata o asemenea initiativa mai ales ca am descoperit la BookLand un program dinamic, novator si cat se poate de atragator pentru toate categoriile de varsta. Ideea unui mall cultural, chiar si doar pentru cateva zile mi se pare demna de promovat".
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu