duminică, 27 mai 2012

CLUBURILE LIBERALE DIN SPANIA - PREZENTARE

Dragi prieteni, 


Îmi permit să vă numesc asa, indiferent de ideologiile politice pe care le aveti si indiferent de cultul religios pe care-l reprezentati datorita faptului că fiecare dintre dumneavoastră sunteti parte a comunitătii românesti din afara granitelor si eu mă identific, prin activitatea mea de zi cu zi si prin experientele pe care le-am trait, cu acei români care prin aportul lor modest au fost cei care au promovat imaginea României si a românilor în străinătate. Dumneavoastră faceti acest lucru în fiecare zi si meritati toate aprecierile pentru eforturile pe care le faceti si pentru curajul cu care ati înfruntat si înfruntati în continuare dificultătile vietii departe de tară si uneori departe de cei dragi. 

Personal m-am hotărât să-mi aduc si eu o minimă contributie la schimbarea de mentalitate la nivel politic si la promovarea intereselor adevarate ale comunitătii românesti din Spania. Am deja 11 ani de când imi duc existenta pe teritoriul iberic si am început, la fel ca si dumneavoastră trecând prin greutătile celui care pleacă din tară cu gândul să-i fie mai bine. Am trecut prin toate etapele de la muncă necalificată în agricultură si constructii până la recunoasterea capacitătilor profesionale si ocuparea unor pozitii manageriale importante în diferite firme spaniole. Si vă rog să mă credeti că nu mi-a fost deloc usor.

Consider că nimeni altcineva nu poate cunoaste mai bine situatia românilor din afara tării decât cel care a trecut prin toate etapele emigrantului si care a cunoscut pe propria piele greutătile cu care se confruntă românii din străinătate. De ani de zile tot au venit pe aici diversi domni deputati, senatori, ministri si  secretari de stat, îmbrăcati frumos si elegant, cu masini luxoase si costume scumpe, cazati în hoteluri renumite si hrăniti în restaurante pe care nu stiu câti români din Diaspora ar putea sa le frecventeze măcar la zile mari. De ani de zile tot auzim povesti nemuritoare despre cum o să fie ajutată Diaspora si deaspre cum o să primim finantări pentru proiectele noastre. Toate au rămas doar vorbe, distinsii domni au tot venit si au tot plecat pe banii contribuabililor - adică pe banii nostri si nu s-a întâmplat nimic din ceea ce au promis cu dărnicie. Noi tot aici am rămas cu greutătile noastre, cu grija zilei de mâine, cu spaima că vom pierde locul de muncă dar mereu cu speranta că o să vină vremuri mai bune.  Doar cu sperantă si credintă am reusim să mergem mai departe.

Cred că a venit vremea să se schimbe ceva si la nivel politic, adică să avem o reprezentare politică adevarată, facută de oameni capabili si cunoscători ai probelmelor cu care se confruntă românii din străinătate. Cred că a venit vremea să solicităm o mai mare atentie din partea institutiilor politice românesti pentru că avem acest drept si pentru că prin contributia noastră financiara, de miliarde de euro anual, ne-am adus aportul substantial pentru supravietuirea economică a tării.

Cred că merităm respectul cuvenit, cred că merităm niste taxe consulare mici si nu cele aberante practicate acum, cred că merităm să fim tratati civilizat la sediile consulare sau la ambasadă, cred că merităm să avem si noi un centru de informare cu o bursă a locurilor de muncă, cred că merităm să avem si noi o Casă a României aici in Spania unde să ne întâlnim si unde să putem participa cu drag la evenimentele organizate, cred ca meritam sa se acorde o mai mare importanta bisericilor romanesti din Spania si din acest punct de vedere am considerat că cea mai buna alternativă a schimbării o reprezintă liberalismul.  

Cluburile Liberale din Spania se constituie ca o comunitate liberală a românilor din peninsula iberică ce îsi propune să răspundă necesitătii românilor din spatul iberic de-a avea posibilitatea să-si exprime punctele de vedere si doleantele în legătură cu problemele specifice cu care se confruntă pe teritoriul iberic dar si în legătură cu necesitatea schimbării perceptiei cetătenilor spanioli fată de imaginea negativă pe care o avem în Spania datorită infractionalitătii pe care o practică anumiti conationali. 

Comunitatea Cluburilor Liberale din Spania este deschisă tuturor celor care sunt membri ai PNL rezidenti în Spania dar si simpatizantilor cu principii liberale sau celor care doresc să participe activ la promovarea schimburilor de idei si găsirea solutiilor necesare pentru promovarea unei mai bune imagini a României si a românilor în Peninsula Iberică.  Cluburile Liberale din Spania  promoveaza libertatea de exprimare si apără dreptul la opinie

În  Cluburile Liberale din Spania  pot activa liberali, conservatori, crestin-democrati, monarhisti si toti aceia care sunt adeptii liberalismului si ai principiile liberale.

Cluburile Liberale din Spania  se vor implica în realizarea conexiunilor necesare între institutiile de sorginte liberală de pe teritoriul spaniol si organismele PNL din România dar în acelasi timp va încerca să devină o paltformă de conexiune între comunitatea românească din Spania si autoritătile spaniole si române pentru promovarea si apărarea intereselor românilor din Spania si încercarea de-a solutiona diversele si numeroasele probleme cu care se confruntă cetătenii români rezidenti în Spania.

Cluburile Liberale din Spania  îsi propun o bună colaborare cu toate asociatiile, bisericile si parohiile românesti din Spania indiferent de cultul religios pe care-l reprezintă pentru că numai împreună putem să contribuim la o schimbare autentică în România si numai împreună putem să găsim rezolvarea problemelor românilor din Spania. 

Cluburile Liberale din Spania vor organiza periodic evenimente culturale considerând că cea mai bună modalitate de-a promova liberalismul si principiile liberale este prin intermediul artelor si a culturii dar fără a neglija si aspectele legate de consolidarea relatiilor de afaceri bilaterale si organizarea unor schimburi de bune practici între Spania si România.

Încercăm să schimbăm mentalitătile prin contributia personală a fiecăruia dintre noi pentru a putea fi pregătiti în viitorul apropiat să participăm si din afara tării la evolutia firească a societătii românesti prin sustinerea initiativelor legislative liberale relationate cu românii din Diaspora si printr-o mai bună promovare a celor care prin activitatea de zi cu zi îsi aduc o mare contributie la pozitivarea imaginii României în lume. Pentru că fiecare român aflat în Spania sau în altă tară din lume, este un ambasador al traditiilor si obiceiurilor românesti, al culturii, al inteligentei si al inventivitătii românesti. 

Eu nu vă cer votul pentru că nu candidez acum la vreo functie parlamentară si nici nu vă promit lucruri fabulatorii si nici nu vă cer ajutor financiar însă am nevoie de sprijinul dumneavoastră. Toti românii care doresc să se implice în deschiderea unui Club Liberal într-un oras din Spania sau doresc să mă ajute în actiunile mele de promovare sunt rugati să mă contacteze. Orice sugestie si orice sfat venit din partea dumneavoastră este un semn că totul nu e în zadar si că există sanse reale ca împreună să contribuim la schimbarea de mentalitate atât de necesară în România. Si acest lucru nu-l putem realiza decât începând cu noi însine. 

Promovăm liberalismul si cauza liberală, promovând România si valorile morale, socio-culturale si economice românesti !

Vă multumesc pentru atentia acordată, îmi cer scuze celor pe care i-am deranjat involuntar si vă doresc toate cele bune dumneavoastră si familiei. De asemenea va doresc mult succes in activitatea pe care o desfasurati in folosul comunitatilor romanesti din Spania. Pentru că ceea ce facem si faptul că suntem aici pe meleaguri străine nu este o aventură ci dorinta de-a putea asigura un viitor mai bun familiilor si copiiilor nostri.

Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu ! 


Gelu Vlasin
coordonator
Cluburile Liberale din Spania 
Telf: 691538369
clubliberalmadrid@gmail.com 
 http://diaspora.pnl.ro/  
http://www.facebook.com/groups/liberaliidinspania


CLUBURILE LIBERALE DIN SPANIA


1. Club Liberal Madrid - Gelu Vlasin
2. Club Liberal Barcelona - Laura Rizescu
3. Club Liberal Sevilla - Veronica Opritoiu
4. Club Liberal Corredor de Henares - Andrei Sever
5. Club Liberal Roquetas de Mar - Popa George
6. Club Liberal Bilbao - Tudor Petrica
7. Club Liberal La Coruña - Mirela Vlaica 
8. Club Liberal Lorca - Alina Varvari 
9. Club Liberal Reus - Maria Calini
10. Club Liberal Benidorm - Diana Cifor
11. Club Liberal Getafe - Maria Salistean
12. Club Liberal Valdemoro - Florina Bele
13. Club Liberal Parla - Daniela Roxana Grohotean
14. Club Liberal Quintanar de la Orden - Sorin Balascau
15. Club Liberal Coslada - Marin Trasca


Un comentariu:

  1. Sttimate Gelșu Vlașin, regret că ai recurs la metoda eliminării mele de pe site REȚEA LITERARĂ, după patru ani în care am postat cu succes sute de texte de informare și literare, bănuiesc că motivul a fost invitarea mea adresată unor membri pentru a participa și alte alte site-uri. Nu m-am gândit că este vorba de concurență și nici nu am cunoscut la timp interdicția. Am șters și am regretat i nițiativa, care nu avea în substrat nici o intenție rea. Este rândul dumitale, cred, să-mi redai contul, aștept, sper că ești gentleman. Cu stimă, Boris Marian

    RăspundețiȘtergere