sâmbătă, 22 decembrie 2012

Noul Comitet de Conducere al Federației Asociațiilor de Români din Spania - FEDROM




Au inceput lucrarile Adunarii Generale ale Federatiei Asociatiilor de Romani din Spania - Fedrom cu prezenta la masa prezidiului a reprezentantului Ambasadei Romaniei la Madrid - dl. Ilie Banica, Ministru Consilier si cu citirea mesajelor transmise de dl Titus Corlatean, Ministrul Afacerilor Externe si dl Cristian David, Ministrul Delegat pentru Romanii de Pretutindeni. 

A fost aleasa noua conducere a Federatiei Asociatiilor de Romani din Spania - FEDROM:

1. Presedinte: Miguel Fonda 
2. Prim-Vicepresedinte: Gelu Vlasin 
3. Vicepresedinte secund: Marius Vili Sarbu 
4. Secretar: Jesus Benito 
5. Purtator de Cuvant: Mihai Chis 
6. Trezorier: Esteban Navarro 
7. Florin Gaiseanu (delegat Cataluña) 
8. Maxim Vera (membru) 
9. Crina Chiriuc (membru)
10. Florentina Samoila (membru)
11. Monica Cucu (membru)

In acest moment FEDROM este compusa din 36 de asociatii de romani de pe intreg teritoriul spaniol. Au fost primite in aceasta sesiune 16 asociatii care au solicitat inscrierea in federatie in decursul ultimilor ani. 






"Stimaţi compatrioţi,


Îmi face o deosebită plăcere să vă adresez salutul meu şi al colegilor din Ministerul Afacerilor Externe cu ocazia Adunării Generale FEDROM din acest an. Constat cu multă satisfacţie că acest eveniment a devenit deja o lăudabilă tradiţie – şi, în acest sens, îmi amintesc de ediţia din 2008, la care am avut şi eu onoarea să particip – o tradiţie ce vădeşte spiritul dumneavoastră de coeziune, dorinţa de a menţine active şi productive legăturile care vă leagă unul de altul, dar şi de ţară, preocuparea de a vă păstra şi afirma, înainte de toate, identitatea de români, dorinţa de a vă ajuta unii pe alţii. Vă asigur că acelaşi sentiment de comuniune cu dumneavoastră este nutrit şi de cei rămaşi acasă. Cu toţii suntem mândri de acei români care, prin muncă asiduă, cinste şi abnegaţie, menţin bunul nume al ţării noastre în lume. Deşi vă aflaţi la mii de kilometri depărtare de casă, legăturile dintre noi sunt şi vor rămâne puternice. În acest sens, puteţi conta pe faptul că autorităţile române, ambasadele şi consulatele noastre vor face întotdeauna tot ce le va sta în puteri să vină în sprijinul doleanţelor dumneavoastră, să vă ajute atunci când aveţi nevoie de ajutorul nostru. De altfel, menţinerea legăturilor cu conaţionalii noştri din străinătate este o preocupare de prim ordin a noului guvern al României. Una din priorităţile politice ale Ministerului Afacerilor Externe este legată de acordarea atenţiei cuvenite românilor din străinătate, prin asigurarea unor servicii consulare adecvate necesităţilor acestora şi prin monitorizarea modului în care sunt respectate identitatea, drepturile şi valorile lor spirituale în ţările care îi găzduiesc. În încheiere, daţi-mi voie să vă urez un Crăciun fericit şi sănătate, fericire şi împliniri în Noul An!"


Ministrul Afacerilor Externe



"Dragi prieteni,



Vă multumesc pentru gandurile frumoase pe care mi le-ati transmis in aceasta perioada. Sper ca acest portofoliu sa reprezinte inceputul unei frumoase colaborari. Obiectivul meu fundamental pentru acest mandat îl reprezintă prezervarea şi afirmarea identităţii etnice, culturale, lingvistice şi religioase a românilor din afara graniţelor, consolidarea patrimoniului cultural românesc comun. Realizarea acestui obiectiv fundamental prin instituirea unui parteneriat activ între românii din interiorul graniţelor şi cei din străinătate pentru întărirea coeziunii românilor de pretutindeni şi, în acelaşi timp, consolidarea unui spaţiu internaţional al dialogului, al respectului faţă de diversitate şi al încrederii reciproce. Doresc cu aceasta ocazie sa va comunic ca aveti tot sprijinul din partea mea, in actiunile pe care dumneavoastra, membrii Federatiei Asociatiilor de Romani din Spania - FEDROM si nu numai le veti intreprinde. Fizic nu am putut fi prezent astazi la intalnirea dumneavoastra, insa va asigur ca gandurile mele se indreapta catre voi. Asadar, va multumesc pentru increderea acordata, pana la urmatoarea noastra intalnire, doresc sa va urez Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi si un An Nou plin de realizari!

Cu sinceritate,"

Ministru Delegat pentru Romanii de Pretutindeni

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu