miercuri, 22 februarie 2012

Darius a invadat spatiul Ambasadei Romaniei la Madrid !

Atmosferă festivă însă discretă şi de bun simţ, luni 20 februarie, ora 17:00, la sediul Ambasadei României din Madrid cu ocazia decernării Ordinului Meritul Cultural în Grad de Cavaler - decoraţie primită din partea statului român prin intermediul Administraţiei Prezidenţiale la propunerea Ministrului Culturii.



Am fost destul de emoţionat în prezenţa prietenilor şi apropiaţilor care au participat la eveniment dar mai ales în prezenţa Cristinei, soţia mea şi-a fiului meu Darius, care în scurtă vreme a devenit protagonistul numărul unu, "cotropind" teritoriul Ambasadei şi surclasându-mă fără drept de apel. Decoraţia mi-a fost înmânată de către domnul Ministru Consilier Ilie Bănică în urma unui discurs bine închegat, fără prea multă risipă de metafore şi cât se poate de coerent ceea ce demonstrează că nu întâmplător a fost domnia sa la un moment dat purtător de cuvânt al MAE. Printre participanţi, înafară de agreabila prezenţă a doamnei consilier Ştefana Rotaru, anfitrioana evenimentului, am remarcat prezenţa unor oameni la care ţin în mod special şi cărora doresc să le aduc mulţumiri şi pe această cale. Mă refer la Don Melquiades, profesorul, omul fără de care probabil drumul meu spre Madrid s-ar fi poticnit pe undeva prin Castilla la Mancha şi Don Miguel Fonda, care a reuşit în momente dificile să mă facă să cred în continuare în proiectul FEDROM. Sunt două dintre persoanele fără de care probabil n-aş fi putut ajunge acum în ipostaza de-a primi una dintre cele mai înalte distincţii acordate de către statul român.


M-a bucurat de asemenea prezenţa colegilor mei de la IDESIE- Instituto de Estudios Superiores de Ingeniería y Empresa (Marcos, Fernando, Tani şi Jose Maria) a celor de la Federaţia Asociaţiilor Româneşti din Spania - FEDROM (Miguel, Ana şi Silvia), a lui Jesus Benito, Liana Cureraru (împreună cu soţul), a directoarei ICR Madrid, Ioana Anghel, a lui Claudiu Store şi Cornel Drinovan, Ruxandra Constantinescu, Agustin Gonzalez Plasencia, Doru Cărbunaru (împreună cu soţia), a reprezentanţilor Ambasadei (Ionuţ Neagu, Ionuţ Marian Vâlcu, etc.).


Am adus multumirile cuvenite celor prezenţi, am dedicat decoraţia familiei, membrilor Reţelei literare şi ai României din Diaspora precum şi celor care de o lună de zile protestează în Piaţa Universităţii pentru redobândirea demnităţii naţionale înfruntând cu stoicism vicisitudinile vremii. Lor şi tuturor românilor atât din ţară cât şi din Diaspora care (încă) mai cred în valorile morale şi spirituale ale acestei ţări, celor care consideră că Monarhia ar putea fi o soluţie bună pentru România şi tuturor celor care mai au speranţe într-o schimbare adevărată. Am uitat să aduc mulţumiri publice colegilor mei de la FEDROM însă îmi repar acum greşeala rugându-i să-mi ierte scăparea care n-a fost intenţionată ci s-a datorat emoţiilor pe care le-am avut în acele momente.

2 comentarii: