luni, 24 decembrie 2007
Sarbatori fericite si implinite !
o ce veste minunata (colinda) - voce: cristina cornea vlasin - muzica: radu seu
auzi corul ingeresc (colinda) - voce: cristina cornea vlasin - muzica: radu seu
fiul sfant (colinda) - voce: cristina cornea vlasin - muzica: radu seu
aseara pe-nserat (colinda) - voce: cristina cornea vlasin - muzica: radu seu
marți, 18 decembrie 2007
el ultimo aliento - la mano (videopoem)
videopoem: ultima suflare - mâna
voce: cristina cornea
versuri: gelu vlasin
chitara: mihai melinescu
muzica originala: carlos jobim
Spectacol de colinde, videopoeme si poezie in Coslada (Madrid)
Primaria Coslada (Madrid) in colaborare cu FEDROM organizeaza sambata 22 decembrie 2007 incepand cu orele 20:00 un spectacol de colinde, videopoezie si muzica traditionala romaneasca "Rumania - Poetry Performance" in Centrul Cultural Margarita Nelken din Coslada (Madrid), Avda. Principe de España, s/n (metro La Rambla). Protagonistii evenimentului sunt artistele Cristina Cornea - Vlasin si Florina Muresan iar prezentarea vodeopoemelor si recitalul de poezie va fi sustinut de poetul Gelu Vlasin.
vineri, 14 decembrie 2007
Poetry Performance - Velilla de San Antonio (Madrid)
Fedrom – Federatia Asociatiilor Romanesti din Spania in colaborare cu Primaria Velilla de San Antonio si Mancomunidad Servicii Sociale Mejorada Velilla are placerea sa va invite sambata 15 decembrie 2007, orele 19:00 - Casa de Cultura din Velilla de San Antonio (Madrid), Piata Culturii, s/n (langa biserica din localitate), la un spectacol de videopoeme (“Poetry Performance”), muzica, film (“Occident” in regia lui Cristian Mungiu) si poezie romana sustinut de: Gelu Vlasin, poet, Cristina Cornea - Vlasin si Florina Muresan, artiste
duminică, 2 decembrie 2007
Ziua Nationala a Romaniei in Colmenar Viejo (Madrid)
Cu ocazia sărbătoriiri zilei naţionale a României, Primăria din Colmenar Viejo - Madrid în colaborare cu FEDROM – Federaţia Asociaţiilor Româneşti din Spania vă invită in Str. Paraguay s/n (Centro de Mayores) la:
- Poveşti pentru copii în limba română şi spaniolă în lectura scriitorului Gelu Vlaşin
- Recital de poezie în limba română şi spaniolă susţinut de poetul Gelu Vlaşin
- Proiecţia filmului românesc "Occident" in regia lui Cristian Mungiu
- Spectacol de muzică tradiţională şi folclorică susţinut de Cristina Cornea şi Florina Mureşan.
duminică, 25 noiembrie 2007
Spectacol de muzica si poezie in Spania
FEDROM - Federatia Asociatiilor Romanesti din Spania in colaborare cu Primaria Torrejon de Ardoz si Comunitatea Madrid a organizat spectacolul de videopoeme, muzica si poezie" Romania-Poetry Performance“ avandu-i protagonisti pe Cristina Cornea (artista) si Gelu Vlasin (poet). Spectacolul a avut loc vineri 23 noiembrie 2007, orele 20:00 in Centrul Polivalent "Abogados de Atocha" (Sala Azul) din strada Londres 11B - Torrejonde Ardoz (Madrid)
miercuri, 24 octombrie 2007
no name festival
vineri, 26 octombrie, Club A ora 17.00
Gazdă: Răzvan Ţupa
Expoziţie foto’n pana mea – Cimitirul scriitorilor români (I) – Claudiu Isopescul
18.30 Deschiderea festivalului
18.45 Video Proiecţii
18.55 Recital efect – Cosmin Dragomir
19.05 Efectul de seară – Ovia Herbert şi Medeea Iancu – performance sms/email
19.30 Mugur Grosu show – Tz-shirt/ walkin’ media sources – licitaţie de tricouri
20.00 Recital’n pana – Cosmin Perţa
Lansare “pana mea” (nr 3), videobook Mandala (Oana Cătălina Ninu), no name la final
20.30 recital Doina Ioanid
sambata, 27 octombrie, Club A, ora 17.00
17.00 Recital efect – Adrian Georgescu
17.10 Atelier de creaţie – Nina Vasile – “Poezie în viaţă”
17.30 Recital’n pana – Cristina Ispas
17.40 Melciclopedia (proiect editorial) – Iulian Tănase & friends
18.10 Recital efect – Sorin Despot
18.30 Recital’n pana – Stoian G. Bogdan
18.40 Tiuk! – lansarea nr.17– Mihail Vakulovski şi invitaţii: Alexandru Vakulovski, Mihnea Blidariu, Mitoş Micleuşanu
duminica 28 octombrie, Club A, ora 17.00
17.00 Recital efect – Livia Ştefan
17.10 Bookblog – dezbatere: Autoritatea blogurilor culturale – moderator Andrei Rosca
18.40 Recital efect – Grigore Şoitu
18.50 Egophobia – lansarea nr.16 (nr. dedicat lui Ştefan Manasia) prezinta Daniel Sur si Diana Todea
invitat Mihnea Blidariu
19.20 Videoproiecţii şi videopoeme (Mugur Grosu, Răzvan Ţupa, Gelu Vlaşin, Andrei Ruse, Iulian Tanase, Gabi Mancu, Carmen Vidu, Laurentiu Enache)
joi, 9 august 2007
luni, 6 august 2007
mocirita cu trifoi
anca parghel & cristina cornea - al 3 -lea concert in green hours - 28 iulie 2007
sâmbătă, 21 iulie 2007
gelu vlasin & cristina cornea - TVR2 - emisiunea "autostrada"
gelu vlasin & cristina cornea la TVR2 - emisiunea "autostrada"
vineri, 20 iulie 2007
moral insanity - twice
locatie: cafeneaua twice
voce: cristina cornea
versuri: gelu vlasin
muzica: viorel simionca
joi, 12 iulie 2007
nou concert anca parghel & cristina cornea
marți, 10 iulie 2007
erotism literar sau...literatura erotica ?
Ion Bogdan Lefter, Octavian Soviany, Lucian Pricop, Mirela Petcu, Ana Budica... la Cafeneaua Erotica Twice - joi 05 iulie 2007
duminică, 8 iulie 2007
cafeneaua erotica twice - fotoreportaj
O dezbatere interesanta organizata joi 05 iulie 2007 in twice club intitulata "Literatura erotica intre estetic si comercial". Intr-o atmosfera degajata s-au pronuntat asupra acestei teme criticul si istoricul literar Ion Bogdan Lefter, Mirela Petcu, traducatoarea volumelor Fetisul piciorului si Numele tau scris pe apa, Ana Budica, traducatoarea romanului Sappho. Amorurile unei muze si Lucian Pricop, director editorial al Editurii Paralela 45. Moderatorul acestei intalniri a fost scriitorul si criticul Octavian Soviany. La dezbaterea au mai fost vazuti printre participanti: Mihail Galatanu, Miruna Vlada, Oana Catalina Ninu, Un Cristian, Andrei Ruse, Ovia Herbert, Catalina George si altii. Cristina Cornea a sustinut un performance muzical pe versurile mele nu inainte ca eu sa-mi fac auzita vocea rostind cateva poeme din cartea "Tratat la Psihiatrie".
vineri, 6 iulie 2007
anca parghel & cristina cornea ("flores del alma")
club green hours - 17 iunie 2007 - concert anca parghel & cristina cornea - "flores del alma"
Anca Parghel & Cristina Cornea in concert (el choclo)
Anca Parghel & Cristina Cornea - concert Green Hours - 17 iunie 2007 - el choclo
miercuri, 4 iulie 2007
Anca Parghel - Cristina Cornea (malena)
marți, 3 iulie 2007
Cafeneaua Erotica Twice
Cafeneaua Erotica Twice in parteneriat cu Editura Paralela 45 organizeaza, joi, 5 iulie 2007, orele 19.00, in Bucuresti pe terasa Clubului Twice (Str. Sfanta Vineri nr.4 - vis a vis de fast-food Sheriff's) dezbaterea cu tema Literatura erotica intre estetic si comercial.
Cartile de la care pleaca dezbaterea sunt: Fetisul piciorului de Vicente Munoz Puelles, Numele tau scris pe apa de Irene Gonzales Frei si Sappho. Amorurile unei muze de Erica Jong.
Sub un generic provocator, Biblioteca erotica, Gheorghe Craciun initia, in 2003, la Editura Paralela 45, un proiect cultural autentic. In aceasta colectie au fost publicate carti de literatura care nu ocolesc corporalitatea si sexualitatea, nar fara sa cada in vulgaritate, in formula -literaturii de consum-, in promiscuitate, in pornografie. Biblioteca erotica s-a dovedit o colectie atractiva si totodata de buna conditie literara si culturala. Incepand din 2007, din ratiuni de coerenta a proiectului editorial Biblioteca erotica a devenit serie in cadrul colectiei Fictiune fara frontiere.
Munoz Puelles foloseste viata pictorului suprarealist Pierre Molinier drept pretext, insa se indeparteaza continuu de ea, iar majoritatea experientelor erotice pe care i le atribuie sunt fictive. In Fetisul piciorului se regasesc mai mult obsesiile proprii ale autorului: erotismul intens, fetisismul, narcisismul, placerea travestirii. Molinier cauta femeia pretutindeni - in hainele si accesoriile ei, in papusile de marime naturala pe care le confectiona el insusi. Traia intr-un univers in care toate nivelele realitatii se confundau, inconjurat de amante, de creaturile tablourilor lui si ale fotomontajelor.
Irene Gonzales Frei ii dedica romanul Marinei, dintre toate personajele acestei povestiri singurul al carei nume nu am avut curajul sa-l schimb, si ii da cuvantul Sofiei – sa fie ea cea care ne povesteste, din amintiri, acea iubire navalnica printre bresele durerii si ale amaraciunii care le va uni pentru totdeauna si le va contopi trupurile, dincolo de sticla subtire a oglinzilor, in oglindirea lui Narcis. Sofia, o tanara ca atatea altele, locuieste la Madrid si-si traieste nelinistile si iubirile intr-un grup de provinciali. Dupa casatoria cu Santiago, relatiile ei sexuale cu acesta degenereaza in violenta. Sofia, nemultumita si trista o intalneste intr-o zi pe Marina. Atractia uneia pentru cealalta este de-a dreptul magica, irezistibila. Treptat, cititorii se vor lasa prinsi in povestea de dragoste a celor doua femei. Inchipuiri, vise, premonitii le vor aminti ca Marina traieste doar in memoria Sofiei si ca deasupra lor pluteste o amenintare...
Sappho. Amorurile unei muze (Sappho’s Leap, 2003) urmareste odiseea unei femei pline de pasiune, o poeta de exceptie - a zecea muza, cum ii spusese Platon -, tesuta pe fundalul minutios si veridic reconstituit al Lumii antice. Sappho, cea mai renumita poeta a Antichitatii, s-a nascut in insula Lesbos (cca 600 i.Hr.). Indragostita de Alceus, poet si el, comploteaza impreuna cu acesta la rasturnarea tiranului insulei. Insa incercarea lor da gres, iar cei doi sunt exilati. Silita sa se casatoreasca impotriva inimii si vrerii ei, Sappho se lanseaza intr-un sir de aventuri, amoroase si nu numai, care o poarta pe toate meleagurile cunoscute, reale sau mitice, din Egipt pana-n Hades.
Invitati ai dezbaterii pe tema Literatura erotica intre estetic si comercial vor fi criticul si istoricul literar Ion Bogdan Lefter si traducatorii acestor carti: Mirela Petcu, traducatoarea volumelor Fetisul piciorului si Numele tau scris pe apa, Ana Budica, traducatoarea romanului Sappho. Amorurile unei muze, Constantin Dumitru Palcus, traducator a numeroase carti de literatura erotica si Lucian Pricop, director editorial.
De asemenea, intreaga seara va fi condimentata de un performance muzical al artistei Cristina Cornea si de versurile poetului Gelu Vlasin.
Dezbaterea va fi mediata de scriitorul Octavian Soviany.
marți, 26 iunie 2007
"Romance de barrio"
Anca Parghel & Cristina Cornea in Club Green Hours din Bucuresti - 17 iunie 2007 interpretand piesa "romance de barrio".
duminică, 24 iunie 2007
Festivalul - Armonii de Primavara -
La sfarsitul lunii mai 2007 s-au intamplat niste lucruri faine la Viseu de Sus in judetul Maramures cu ocazia Festivalului "Armonii de Primavara". Coordonat de polivalentul Lucian Perta, festivalul a avut si o sectiune de concurs literar la care au participat mai multi tineri scriitori nedebutati in volum. Premiul a fost obtinut de Andrei Dobos care, cum era de asteptat a facut cinste :). Iata si pe cativa dintre cei care s-au lasat sedusi cu berea lui Dobos: Ioan Grosan, Claudiu Komartin, Stefan Manasia, Valentin Derevlean, Cosmin Perta si (bineinteles) subsemnatul :))
joi, 21 iunie 2007
marți, 19 iunie 2007
PROTEST in Gradina Green din Calea Victoriei 120
În Apararea Sediului GDS, al Revistei 22, al Librariei Humanitas, al Green Hours 22 jazz- café & Teatrul LUNI de la Green Hours:
Cu multumiri pentru sprijin, Voicu Radescu, director executiv al Green Hours & Teatrul LUNI
marți, 12 iunie 2007
Concert Green Hours - Anca Parghel & Cristina Cornea - duminica 17 iunie, orele 20.00
vineri, 8 iunie 2007
pana mea - numarul 2
marți, 5 iunie 2007
Intalnirile de la Telciu - Editia I (domeniul Vlasinilor)
Intalnirile de la Telciu (Bistrita Nasaud) - Prima editie (neoficiala) s-a desfasurat pe "domeniile Vlasinilor" cu participarea lui Claudiu Komartin, Stefan Manasia, Andrei Dobos, Gelu Vlasin, Cristina Cornea, Valentin Derevlean, Mihai Ganea si Mihaela Carjan.
Mai mute fotografii de la acest important eveniment, unic, nemaivazut, nemaintalnit, nemaipomenit:
joi, 17 mai 2007
VIDEOPOEME - ATELIER DE CREATIE
luni, 30 aprilie 2007
Telematinal TVR - Gelu Vlasin & Cristina Cornea
luni, 23 aprilie 2007
Poetry performance - Universitatea din Craiova
* Prof.dr. Ion Deaconescu, Prodecan al Catedrei de Stiinte Politice
* Ghiviciu (Ionica) Mihaela, studenta in anul IV, Stiinte Politice
duminică, 22 aprilie 2007
Tratat la psihiatrie - audiopoeme
depresie unu
depresie sase
depresie sapte
space phobia
parkinson
moral insanity
joi, 19 aprilie 2007
Efectul de seara
luni, 16 aprilie 2007
"Efectul de seara" cu Radu Afrim si Gelu Vlasin
De la Gelu Vlaşin, poet obişnuit cu schimbările de loc şi de stare, dar un autodeclarat „deprimist”, puteţi afla cum era Cărtărescu în cenaclu, dar şi Traian T. Coşovei, Nora Iuga, Marius Ianuş şi alţii din aceleaşi diferite generaţii. Cel mai mult, Gelu critică „poezia construită”. Despre poetul deprimismului se mai pot spune multe, cum ar fi că a debutat direct în „România literară”, cu recomandare de la Nicolae Manolescu, că apoi Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti i-a premiat volumul de debut „Tratat la Psihiatrie”, publicat la Vinea cu prefaţă de la acelaşi critic şi postfaţă semnată Paul Cernat. Gelu a lucrat ca jurnalist şi colaborator pe la diverse reviste literare, din România pînă în Spania, pe unde s-a autoexilat cîţiva ani pînă de curînd. Revenit în ţară, poetul face videopoeme pe care şi le postează pe site-ul personal şi a intrat în afaceri, ca să aibă bani pentru proiectele literare.
Spectatorilor de teatru Radu Afrim le este deja foarte familiar prin spectacolele lui provocatoare estetic, prin umorul cînd fin şi ironic, cînd cald şi uman şi prin personajele foarte vulnerabile şi fascinante prin asta. Este de înţeles astfel de ce Radu , pe lîngă atenţia criticilor de teatru şi deja un premiu UNITER pentru regie, primit anul trecut, atrage grupuri de admiratori, mai ales tineri, care găsesc şi violenţa, şi tandreţea, şi urîtul, dar şi sensibilitatea în spectacolele lui. Nici cei de alte vîrste însă nu se dau la o parte. După reprezentaţia sa cu „joi.megaJoy” de la Festivalul de teatru din Sibiu, de anul trecut, două doamne discutau despre ceea ce văzuseră. „Ştii, eu mă tot gîndeam să-mi deschid o dată un azil pentru bătrîni”, zicea una dintre ele. „După ce am văzut spectacolul, oricît de simpatici erau, parcă mi-a mai trecut”. Prin spectacole ca „Plastilina”, „Krum” sau „Inimi cicatrizate”, montate de la Ploieşti la Timişoara şi Constanţa, Radu fascinează, produce reacţii, pune pe gînduri.
Moderatorii intilnirii sint Ovia Herbert si Catalina George.